Ny leder for Kirkelig Undervisningsforbund

KUFO har fått ny leder i Lene Beate Østerås og vi vil gjerne benytte anledningen til å presentere henne!

Deltakerne på generalforsamlingen for KUFO valgte mandag 20. september ny leder for fagforeningen. Det var to kandidater til vervet og Lene Beate Østerås fikk flest stemmer. Lene er kjent i organisasjonen og har vært med i Sentralstyret i flere perioder allerede. Nå gleder vi oss til å bli kjent med henne også som leder!

Derfor er vi spent på å høre litt mer om hva hun tenker om ledervervet, samtidig som vi vil presentere henne litt for de som ikke vet alt om henne fra før. Og det første vi lurer på er hvordan hun vil presentere seg selv. Hvem er egentlig Lene?

– Jeg er 39 år og bor i Ås sammen med mine to gutter på 8 og 11 år. Jeg har jobbet som kateket i 16 år, og nå jobber jeg i Ski og Kråkstad, i Borg bispedømme. Jeg har vært engasjert i fagforeningsarbeid i KUFO helt fra jeg var nyansatt, både i stiftsstyret og i sentralstyret. Jeg har med meg erfaring fra styrearbeid, men det å være leder for KUFO sentralt er en stor og spennende utfordring jeg gleder meg til å ta fatt på.

Jeg opplever Lene som en imøtekommende og kunnskapsrik person som har et godt engasjement for jobben sin og for fagforeningsarbeidet. Vi har alle våre fortellinger om hvorfor vi er kommet dit vi er, og jeg var litt nysgjerrig på hva bakgrunnen til Lene er.

– Mye tid i oppveksten ble brukt til Ten Sing, KRIK og musikk. Ungdomstiden min var fylt av musikk, kirken og etterhvert jobb og musikklinjen på videregående. Jeg har KFUK-KFUM sin visjon med meg i jobben: «ungt ansvar, voksent nærvær» og tror at vi som voksne kan støtte mange ungdommer opp og fram ved å se de der de er. Musikk er fortsatt en viktig del av min hverdag, sammen med turer i skog og mark, strikke og sy. Jeg liker å være kreativ og tar det også med meg inn i jobben min.

Så er vi kommet hit, hvor Lene er blitt valgt til leder for fagforeningen vår. Vi ser at hun har et engasjement for arbeidet i KUFO og at hun ønsker det beste for medlemmene og for kirken som helhet. Og da ville jeg utfordre henne på hva hun tenker er viktige oppgaver for KUFO og for henne som leder, fremover.

– Det er viktig for KUFO å jobbe videre med rekruttering til kirkelig tjeneste, fremsnakke undervisningstjenesten i alle områder vi kan og ivareta mangfoldet vi er blant våre medlemmer. Som ny leder vil jeg bruke tid på å bygge gode relasjoner med andre slik at vi kan skape gode samarbeidsrelasjoner. Jeg tror vi er bedre og sterkere sammen, og at vi kan lære mye av å lytte til hverandre. Jeg er opptatt av en åpen linje mellom sentralstyret og KUFOs medlemmer, og vil oppfordre stiftsstyrene og øvrige medlemmer om å hjelpe sentralstyret  til å bli enda bedre og gjøre en så god jobb som mulig.

Vi ønsker Guds velsignelse over KUFO sitt arbeid og over Lene sitt arbeid som leder for fagforeningen. Vi er mange som jobber for at KUFO skal være en tydelig og god fagforening og har stor tro på at fremtiden blir bra! Så til avslutning ville jeg høre hva Lene gleder seg mest til i sitt nye verv som leder.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med gode medarbeidere i sentralstyret og jobbe videre for KUFOs medlemmer i arbeidet fremover med kirkelig organisering. Og så håper jeg på mange gode samtaler med mange ulike samarbeidspartnere i årene fremover.

Tekst: Sven-Ove Rostrup

Les mer om følgende emner:

Del på: