Barnebibel anno 2023

NB kort tid!
FAGDAG på MF om barnebibeler i 2023.
MF har fått mange ressurspersoner med på laget! Sjekk ut dette! Del informasjonen og se om du eller andre har mulighet til å delta allerede i neste uke!

Barnebibel anno 2023 | MF

Kva er en god barnebibel i dag? Hvor stort rom finnes det egentlig for kreativ utfoldelse når hellige fortellinger skal finne sin form i tekst og bilde? Har teologien gjort rommet for lite? Kan litteraturen og kunsten gjøre det for stort? Hva betyr en god barnebibel for bruken og brukeren?

Onsdag 1. mars inviterer MF KOM til fagdag om barnebibler sammen med en rekke markerte kjennere og bidragsytere innen området bibel- og barnelitteratur:

  • Sören Dalevi er biskop i Karlstads stift i Sverige, disputerte på en doktoravhandling om barnebibler i 2007, og har nylig utgitt en egen barnebibel som nylig er oversatt og utgitt på norsk. Dalevi vil holde åpningsforedrag og presentere sitt arbeid med barnebibelen. 
  • Astri Ramsfjell har bakgrunn som førsteamanuensis ved Dronnings Mauds Minne i Trondheim. Hun har forsket på barnelitteratur og barnebibler og vil respondere på Dalevi sin innledning og delta i panelet senere på dagen.
  • Alf Kjetil Walgermo er journalist, litteraturkritiker og barnebokforfatter som også kom ut med en barnebibel på Samlaget i 2022.
  • Bjørn Sortland er en prisbelønnet barne- og ungdomsbokforfatter med stor produksjon bak seg. Han innehar stilling som professor i skrivekunst ved Norsk Barnebokinstitutt.
  • Kristin Gunleiksrud Raaum er kirkerådsleder, generalsekretær i Norske kirkeakademier og utgav barnebibel på IKO forlag i 2011.

Dagen vil ledes av førsteamanuensis Linn Sæbø Rystad og førsteamanuensis Ingunn Aadland.

Mer informasjon og påmelding her: Barnebibel anno 2023 | MF

Del på: